Η ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΟΣ

Η ΙΑΤΡΟΣ

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΛΙΑΚΟΥ
Η Κατερίνα Λιάκου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Ξεκίνησε και ολοκλήρωσε τις προπτυχιακές της σπουδές στο Αρσάκειο Ψυχικού, από όπου αποφοίτησε με άριστα. Εισήχθη με πανελλαδικές εξετάσεις με την πρώτη προσπάθεια στην Ιατρική Σχολή Αθηνών το 2001, από όπου αποφοίτησε το 2007, με συνολικό βαθμό 8,0, "Λίαν καλώς".

Ειδικεύτηκε στη Δερματολογία-Αφροδισιολογία, στην Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Dessau της Γερμανίας, το οποίο αποτελεί κέντρο αναφοράς για τη νόσο διαπυητική ιδρωταδενίτιδα.
Ταυτόχρονα με την ειδικότητά της, εκπόνησε τη διδακτορική της διατριβή πάνω στη νόσο ψωρίαση, στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Charité του Βερολίνου.

Από το 2015 έως το 2017 διετέλεσε Ακαδημαϊκή Υπότροφος της Β' Πανεπιστημιακής Δερματολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου "Αττικόν".

Από το 2017 συνεργάζεται ως Ακαδημαϊκή Υπότροφος στην Α’ Πανεπιστημιακή Δερματολογική Κλινική του Νοσοκομείου “Ανδρέας Συγγρός”, και έχει ενεργό συμμετοχή στο κλινικό, εκπαιδευτικό και ερευνητικό έργο της Κλινικής. Εκεί διενεργεί και το ειδικό εξωτερικό ιατρείο για τους ασθενείς με ιδρωταδενίτιδα.

Επίσης, από το 2015 είναι επιστημονική συνεργάτις της Θεραπευτικής Κλινικής του Νοσοκομείου "Αλεξάνδρα", όπου διενεργεί δερματολογικές εκτιμήσεις σε νοσηλευόμενους ασθενείς.

Ιδιαίτερο γνωστικό της αντικείμενο αποτελούν οι φλεγμονώδεις παθήσεις του δέρματος –με ειδίκευση στη διαπυητική ιδρωταδενίτιδα-, οι παθήσεις των τριχών, και η αισθητική-κοσμητολογική δερματολογία.

Η ιατρός έχει ενεργό συμμετοχή σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια, τόσο με προφορικές ομιλίες ως προσκεκλημένη ομιλήτρια, όσο και με αναρτημένες ανακοινώσεις.
Είναι συγγραφέας 25 δημοσιεύσεων σε διεθνώς αναγνωρισμένα ιατρικά περιοδικά, και 5 κεφαλαίων σε διεθνή επιστημονικά βιβλία.

Έχει άδεια ασκήσεως ιατρικού επαγγέλματος στην Ελλάδα και τη Γερμανία. Έχει διατελέσει μέλος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, της Ελληνικής Δερματολογικής και Αφροδισιολογικής Εταιρείας, της Ελληνικής Εταιρείας Δερματοχειρουργικής, και της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Δερματολογίας και Αφροδισιολογίας, στην οποία αποτελεί μέλος της εξαμελούς Επιτροπής Βραβείων και Υποτροφιών.

Έχει βραβευθεί με το βραβείο “Σοφία Σαββίδου” από τα Αρσάκεια Σχολεία και έχει λάβει την Υποτροφία “John Stratigos Memorial” από την Ευρωπαϊκή Ακαδημία Δερματολογίας και Αφροδισιολογίας. Το 2011 επιλέχθη ως μέλος του Euroderm Excellence Society στο οποίο συμμετέχουν αριστούχοι δερματολόγοι από κάθε χώρα της Ευρώπης.

Μιλάει τέσσερις ξένες γλώσσες, Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά και Ισπανικά.

Είναι παντρεμένη με τον ιατρό Στέργιο Δουβετζέμη, ογκοπλαστικό χειρουργό μαστού, και έχουν ένα γιο και μια κόρη.

Το Ιατρείο

Στο δερματολογικό μας ιατρείο ο κάθε ασθενής μας είναι μοναδικός.

Στην καρδιά της Αθήνας και επί της Λεωφόρου Βασιλίσσης Σοφίας 37, δημιουργήσαμε ένα καλαίσθητο χώρο και με σύγχρονο τεχνολογικά εξοπλισμό προκειμένου να ανταποκριθούμε στις διαρκώς αυξανόμενες απαιτήσεις.

Ο χώρος αλλά και η αισθητική του αντανακλά τη φιλοσοφία της Δρ. Λιάκου να παρέχει άριστες υπηρεσίες με προτεραιότητα στον ίδιο τον ασθενή.

Στο ιατρείο αντιμετωπίζουμε κλινικές δερματολογικές παθήσεις αλλά και αισθητικά προβλήματα με ασφάλεια και εξειδικευμένη τεχνογνωσία.

Επικοινωνήστε μαζί μας

Newsletter