Σκασμένα / Αφυδατωμένα χείλη το χειμώνα

Σκασμένα / Αφυδατωμένα χείλη το χειμώνα

Τώρα το χειμώνα, τα σκασμένα χείλη είναι συνηθισμένα στους περισσότερους απο μας. Ωστόσο, δεν είναι κάτι που θα πρέπει να μας ανησυχεί μιας και τα σκασμένα χείλη θα περάσουν με την άνοδο της θερμοκρασίας.

Ορισμένες χρήσιμες συμβουλές για την εξασφάλιση της ενυδάτωσης των χειλιών μας αυτή την εποχή περιλαμβάνουν:

  1. Χρήση ειδικού ενυδατικού χειλιών αρκετές φορές μέσα στην ημέρα

  2. Χρήση ειδικού αντιηλιακού χειλιών, ειδικά σε περιπτώσεις πολύωρης έκθεσης στον ήλιο (ακόμη και στον χειμωνιάτικο) ή σε περίπτωση συνύπαρξης ακτινικής χειλίτιδας. Τα αντιηλιακά αυτά περιέχουν υποαλλεργικά ανόργανα φίλτρα και έχουν δείκτη προστασίας SPF 30 και άνω.

  3. Αποφύγετε να δαγκώνετε τα χείλη σας

  4. Αποφύγετε να "γλείφετε" τα χείλη σας. Η συχνή εναπόθεση σάλιου αντί να προστατεύει τα χείλη, τα ξεραίνει περισσότερο.

  5. Κατανάλωση άφθονου νερόυ για ενυδάτωση.

  6. Αποφύγετε τη χρήση τοπικών σκευασμάτων που περιέχουν ανεπεξέργαστα φυτικά συστατικά ειδικά όταν τα χείλη μας έχουν βαθιά σκασίματα. Τέτοια συστατικά είναι τα εκχυλίσματα φύλλων ευκαλύπτου, μέντας, ή χυμοί κίτρου.

  7. Αποφύγετε τα lip sticks με άρωμα καθώς μπορεί να προκαλέσουν ερεθισμό ή αλλεργία

Μερικές φορές, ωστόσο, τα σκασμένα χείλη ενδέχεται να οφείλονται σε πιο σοβαρά αίτια όπως δερματίτιδα εξ επαφής, ακτινική χειλίτιδα, κ.α.

Σε αυτές τις περιπτώσεις και ιδιαίτερα αν το πρόβλημα επιμένει ή είναι επίπονο, θα πρέπει να συμβουλευτείτε τον δερματολόγο σας.

Newsletter