Νέα επιστημονική δημοσίευση στο περιοδικό Dermatology

Νέα επιστημονική δημοσίευση στο περιοδικό Dermatology

Δημοσίευση ενός νέου επιστημονικού άρθρου της Δερματολόγου κας Κατερίνας Λιάκου πραγματοποιήθηκε αυτό το μήνα σε ένα από τα πιο έγκριτα περιοδικά της ειδικότητας, το Dermatology : international journal for clinical and investigative dermatology.

Ο τίτλος του άρθρου που αφορά την πάθηση της ιδρωταδενίτιδας είναι: "Thyroid Disease and Active Smoking May Be Associated with More Severe Hidradenitis Suppurativa: Data from a Prospective Cross Sectional Single-Center Study".

Η διαπυητική ιδρωταδενίτιδα είναι μια χρόνια υποτροπιάζουσα φλεγμονώδης δερματολογική πάθηση, που εμφανίζεται σε περιοχές πλούσιες σε ιδρωτοποιούς αδένες. Πολλαπλοί παράγοντες όπως ο θυρεοειδής και το κάπνισμα φαίνεται να συνδέονται με τη συγκεκριμένη νόσο αν και παραμένει άγνωστο ακόμη το κατά πόσο επηρρεάζουν τη σοβαρότητα της νόσου.

Ο σκοπός της μελέτης, που πραγματοποιήθηκε με επικεφαλής τη Δερματολόγο κα Λιάκου, είναι η ανίχνευση της επιρροής του θυρεοειδή και του καπνίσματος στη εκδήλωση της νόσου αλλά και ο καθορισμός του βαθμού αυτή της επιρροής.

Δείτε εδώ τη δημοσίευση

Newsletter